Rzemieślnicy straszą koncerny

wynajem wózków widłowych Poznań

Mniej więcej od 2011 roku zaczęła się w Polsce moda na tradycyjnie warzone, rzemieślnicze piwo. Powstaje ono z surowców najwyższej jakości – z doskonałego słodu, chmielu oraz szlachetnych szczepów drożdży.

Nad takimi piwami pracują piwowarzy z prawdziwego zdarzenia, którzy latami zbierali doświadczenia w piwowarstwie domowym oraz restauracyjnym. W ogóle to, co nazywa się „piwną rewolucją” nie miałoby szansy zaistnieć w naszym kraju, gdyby nie ludzie, którzy zaczęli samodzielnie, w domowym zaciszu przyrządzać ambitne style piwne.

Podczas gdy dominujące browary koncentrowały się na zapełnianiu sklepowych półek jasnymi lagerami, w domach warzono wyborne piwa górnej fermentacji z użyciem doskonałego surowca. To zaprocentowało, ponieważ piwowarzy domowi zaczęli szukać sposobu, aby swoje receptury przełożyć na większą produkcję.

Tak powstały pierwsze rzemieślnicze browary kontraktowe – Pinta oraz AleBrowar. Wkrótce poszły za nimi kolejne, a dziś rynek rzemieślniczego piwa w Polsce należy do najbardziej rozwiniętych w świecie.

pincety do elementów elektronicznych akom.com.pl